Skip to main content

Pastan tekeminen itse on oikeastaan aika nopeaa ja yksinkertaista. Ainakin jos lopputuloksesta ei ota hirvesäti paineita eikä pyri ihan täydellisyyteen…

Gluteeniton pastakin onnistuu!

Kun nappaa avuksi hyvän gluteenittoman jauhoseoksen, onnistuu helpommin. Näissä luikeroissa on käyetty Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta.

Lisäksi tarvitaan kananmunia, vettä ja öljyä.

Tee näin:

Kaada n. 3 dl jauhoseosta keoksi pöydälle ja tee jauhoihin keskelle kuoppa.
Lisää kuoppaan 3 rkl vettä, 3 rkl hyvää öljyä ja 3 kananmunaa.
Nostele jauhoja kuopan reunoilta pikkuhiljaa keskellepäin. Vaivaa taikinaa kunnolla, kunnes se on tasaista ja venyvää (gluteeniton ei saavuta samanlaista venyvyyttä kun vehnäpohjaiset taikinat).

Kauli taikina suorakaiteen malliseksi, kääntelee taikiunaa ja lisää jauhoja pöydälle reilusti ettei taikina tartu kiinni. Kun levy on haluamasi paksuinen, rullaa löyhästi ja leikkaa haluamasi kokoisia soiroja. Muista laittaa jahoja sekaan kun käsittelet pastasuikeroita etteivät ne tartu toisiinsa.

Keitä 2-3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.

 

Juomasuositus

Pastan kanssa passaava juoma riippuu kovasti pastalle tehdystä kastikkeesta. Yrttisen pastan kanssa käy loistavasti puolimakea mustaherukkaviini, valkosipulipastan kanssa kannattaa koittaa kuiva viherherukkaviiniä.

Mutta oivallisin makupari lähes jokaiselle pastalle löytyy Aito Omena siideristä!

 

 

Aito Omena on pirskahteleva omenasiideri, kirpsakoista omenoista. Aito omena jätetään kuivaksi ja lisää makua antaa mukana kulkeva sakka, tätä siideriä ei nimittäin suodateta.

50 cl   7,5 %vol
Saatavissa Heinolan viinimyymälästä ja Kalkkisten tilapuodista.

Aito omenasiideri verkkokaupasta

Pihamaa ~Viinitila & Panimo~

Me Pihamaalla tehdään pirskahtelevia siidereitä, kepeitä oluita, juhlavia kuohuviinejä ja tilaviinejä joka makuun. Tule mukaan makumatkalle!

Siirry verkkokauppaanOta yhteyttä