Mansikka-aika on nyt!
Mansikkasalsa aateloi kesäisiä ruokia
Mansikka mielletään usein vain makeiden ruokien kaveriksi. Mansikka passaa kuitenkin aivan yhtä hyvin myös suolaisiin ruokiin.
Tässä salsassa maistuu ihanasti kesä! Ja se on helppo ja nopea valmistaa.
Mansikkasalsa on aivan loistava lisuke esimerkiksi grillihampurilaisten väliin.
Juomasuositus mansikkasalsan ja kesähampurilaisten kanssa on tällä kertaa punaherukkasiideri. Sopivasti makeutta ettei leikkaa liikaa mansikan makeutta ja tarpeeksi muttei liikaa hapokuutta. Toimii!
Tee näin:
Pilko noin puoli litraa mansikoita pieniksi paloiksi. Silppua yksi kesä(puna)sipuli varsineen. Silppua myös 4-5 oksallista basilikan lehtiä ja pieni nippu korianteria (voi jättää poiskin jos et ole korianterin ystävä). Pilko pieni chili. Sekoita kaikki keskenään ja lisää ripaus suolaa, puoli ruokalusikallista omenaviinietikkaa, muutama pyöräytys mustapippuria myllystä ja noin teelusikallinen hunajaa. Sekoita hyvin ja anna maustaua muutama tunti kylmässä.
Nauti grillipihin, paistetun kalan tai hampurilaisten kera.